Wat?

 

Door tegenstellingen in beeld te brengen en ze te verenigen maakt Ilse je bewust van de keuzes die we hebben in het leven. Haar schilderijen en de persoonlijke coaching sluiten hierbij aan.

 “We gaan niet naar kunst voor informatie, maar voor de ervaring. Je kunt kunst vertrouwen en iets over jezelf ontdekken. Hierin wil ik graag een rol spelen. In het schilderen door samen met een klant het portret vorm te geven en in beeld te brengen hoe de ander zichzelf op het witte doek wil zien. In het coachen door de verbeelding, je intuïtie en creativiteit  in te zetten op weg naar het realiseren van een versneld ontwikkeltraject.”

 

Exposities en verkoop van schilderijen

 

Ilse werkt graag in opdracht en de opdrachtgever heeft een grote stem in de totstandkoming van het schilderij. Hiernaast is er vrij werk waarin ze haar eigen emoties verder verdiept en uitdrukt. Fotografie is voor haar een hulpmiddel om tot een ontwerp te komen voor een schilderij. De realistische en verfijnde olieverfschilderijen worden tentoongesteld of verkocht.

 

Onderwijsactiviteiten

 

Na haar opleiding tot medisch/wetenschappelijk illustrator aan de kleinschalige internationale opleiding Scientific Illustration in Maastricht, was Ilse van 2003 tot 2022 verbonden aan het onderwijs van deze Master. Zij begeleidde studenten in het ateliermodel en was tevens Studenten Loopbaan Begeleider.

 

Individuele begeleiding

 

De mogelijkheid bestaat om Ilse te bezoeken voor individuele coaching. Hierin begeleidt ze anderen bij het realiseren van hun doelen, stimuleert hen de persoonlijke waarden te benoemen, uniek en echt te zijn en van hieruit koers te zetten. Een museumbezoek of bezichtiging van een tentoonstelling kan hiervan onderdeel uitmaken. Als je geraakt wordt door een kunstwerk bestaat de mogelijkheid hier dieper op in te gaan.

 

‘We leven in een tijd waarin we onze emoties bij kunst nauwelijks aan bod laten komen. We geven de kijker informatie over techniek, de kunstenaar, geschiedenis en financiële waarde, maar we doen weinig met smaak, esthetiek en emotionele communicatie. Echte kunst oordeelt niet maar opent de wereld voor je. De kwaliteit van de vragen die opkomen is van belang. Zoals Shakespeare zegt in Hamlet: ‘Nothing is either good or bad, but thinking makes it so’.