PAINTING | Assignment

Feb 2021

De afgelopen jaren heb ik altijd met veel plezier portretten gemaakt.

Portetten met olieverf op linnen waarin de persoon realistisch gelijkend met een verfijnde en kleurrijke toets wordt afgebeeld. Ik gebruik fotografie als hulpmiddel voor het maken van schetsen en werk glacerend en gelaagd met verf.

Naast de gelijkenis van de buitenkant is een werk pas geslaagd waarin ook de binnenkant in beeld gebracht wordt. De ziel van de ander komt als het ware tot leven op doek waardoor het gaat resoneren met de kijker.

Hoe gaat dit in zijn werk? In een serie gesprekken komt de nadruk in eerste instantie te liggen op jouw eigen zoektocht. Wat hoop jij te vinden en te vervullen door jouzelf of een geliefd persoon in beeld te brengen? Hoe zie jij dit voor je, wat mag er getoond worden en zijn er ook dingen die juist buiten beeld willen blijven?

Elk mens heeft vele gezichten en verschijningsvormen en is op zijn geheel eigen wijze uniek. De basis van onze vrijheid is de kracht om te kiezen. Te kiezen welke verschijningsvorm we het liefste aannemen en waarin we de ander de mogelijkheid geven ons te ontmoeten.

In het tot stand komen van het uiteindelijke schilderij gaan we samen een ontdekkingstocht aan die tot resultaat zal hebben dat je jezelf met andere ogen gaat zien. Ik dien hierbij als spiegel. Geduldig, vol vertrouwen en met veel genoegen komen wij uiteindelijk in contact met iets wat ons te boven gaat. Zo krijgt de ziel gestalte.