Painting

Painting

Ik maak realistische en verfijnde schilderijen in olieverf. De mens staat centraal in mijn werk. In opdrachten heeft de opdrachtgever een grote stem in de totstandkoming van het schilderij. Hiernaast is er vrij werk waarin ik mijn eigen emoties verder verdiep en uitdruk. Fotografie is hierbij een hulpmiddel om tot een ontwerp te komen voor een schilderij.

 “We gaan niet naar kunst voor informatie, maar voor de ervaring. Je kunt kunst vertrouwen en iets over jezelf ontdekken. Kunst stimuleert gevoelsmatig begrip voor wat het belangrijkste is in het leven.”

Aankoop
Overweeg je de aankoop van een kunstwerk? Er zijn bestaande werken beschikbaar en je kunt ook besluiten om een doek naar wens laten maken.

Portretopdracht

We hebben allemaal bezieling. Dit is het deel van ons, waarin inspiratie en passie uitgedrukt worden, de energie die schoonheid in ons leven brengt en het leven de moeite waard maakt.

Dit is precies wat ik graag in beeld breng. Portretten die niet alleen de gelijkenis van de buitenkant laten zien, maar ook een verbinding maken met die binnenkant. De kant van jou die de hart en ziel raakt, waarmee je uitdrukt wie jij werkelijk bent.

Het proces van een opdracht gaan wij samen aan. Welke vraag je ook bij mij brengt, het is het begin van een weg die zal leiden tot het schilderij dat het beste aansluit bij jouw verlangen.

In onze ontmoetingen zal het idee voor het schilderij zich verder ontwikkelen. Ik ga fotograferen en schetsen. Als het voorstel klaar is breekt het moment aan waarop ik begin te schilderen.

Jouw onthullende kracht in het proces zal mijn kracht als kunstenares versterken. Op die manier ontstaat er een werk dat uniek zal zijn. 

‘We leven in een tijd waarin we onze emoties bij kunst aan bod willen laten komen. We nemen niet langer genoegen met informatie over techniek, de kunstenaar, geschiedenis en financiële waarde, maar we doen steeds meer met smaak, esthetiek en emotionele communicatie. Echte kunst oordeelt niet maar opent de wereld voor je.’

Materiaal

Olieverf heeft mijn voorkeur vanwege de enorme kleurenrijkdom en levensduur. De techniek om glacerend te werken, laag op laag, resulteert in een diepte die uniek is voor dit materiaal. Mijn behoefte aan verfijning is ontwikkeld toen ik tot medisch illustrator opgeleid werd. Hier maakte ik ook kennis met conventies uit het vak, zoals de lichtinval die van linksboven komt en het gebruik van variabele lijndikte en contrasten om ruimtelijkheid te creëren. Vakken als perspectieftekenen, anatomisch verantwoord modeltekenen en het maken van aquarellen en verfijnde potloodtekeningen legden de basis van waaruit ik werk.

Omdat ik in mijn werk het mooiste geef dat ik kan geven, gebruik ik hiervoor de beste materialen die ik kan vinden.

Prijs

Portretopdrachten zijn 3500 €  voor een doek van 70 x 100 cm. 

De prijs van kleinere of grotere opdrachten gaat in overleg en is afhankelijk van de voorstelling en het formaat.

Er zijn ook bestaande werken te koop, neem graag contact op voor de mogelijkheden.

Atelierbezoek

Bij oprechte interesse kun je vrijblijvend een afspraak maken voor een atelierbezoek. De mogelijkheden voor een opdracht of aankoop kunnen ter plekke worden onderzocht.

Blog

PAINTING | Overview exhibitions

VIDEO | The story behind a painting

PAINTING | Overview publicity