Over mij

Over mij

Ik houd van mensen en ik houd van kunst. Deze interesse heeft ertoe geleid dat ik mijzelf professioneel ontwikkeld heb tot zowel Beeldend Kunstenaar als Coach. Ik schilder, schrijf, dicht en fotografeer, en ik ben een mentor en coach die anderen begeleidt om doelgericht te leven en de verbeelding om te zetten in realiteit.

Coaching is net als het kunstenaarschap een ambacht dat vraagt om vakmanschap. Met een achtergrond binnen zowel de culturele wereld als de begeleidingskunde, combineer ik de twee werelden.

Professionaliteit

Na  afsluiting van de Master Wetenschappelijke Illustratie heb ik gewerkt als zelfstandig kunstenaar en als teamlid van deze kleinschalige en internationale opleiding. Om aan te kunnen sluiten bij de ontwikkelingen in het onderwijs, waar de nadruk naast het overbrengen van skills steeds meer komt te liggen op de persoonlijke bijdrage van de student, ben ik gaan bijscholen. Dit heeft ertoe geleid dat ik inmiddels niet alleen werkzaam ben als Studenten Succes Coach, maar ook ben opgeleid tot Senior Coach, Counselor en Traumacoach. Hierbij maak ik gebruik van Acceptance Commitment Therapy, Systemisch Werk en Deep Democracy. Ik pas met openhartigheid en humor de principes van mindfulness en wijsheid toe in het moderne leven. Om een professionele en veilige basis te garanderen ben ik aangesloten bij de NOBCO en ACBSBeNe, waar de Internationale gedragscode en het Klachtenregelement in te zien zijn. 

“Ik ben ervan overtuigd dat diepgaande transformatie mogelijk is”

Creativiteit

Hoewel ik mijn leven lang al graag teken, kwam mijn wens om te gaan schilderen pas op latere leeftijd boven. Het bood mij de mogelijkheid om mijzelf, vrij van verwachtingen en tijdsdruk, emotioneel uit te drukken. Ik heb persoonlijk ervaren dat het maken van kunst kan inspireren tot reflectie, zelfinzicht en actie. Het maakt creatief en geeft een vrijheid die vaak onder druk staat als we ons in dienst van anderen stellen.

Het inzetten van creativiteit vormt een enorme bron van levensvreugde en zelfontplooiing. En dit deel ik graag met jou. Ik vind het een uitdaging om jou de ruimte te bieden voor een ervaring waarin je op vernieuwende en inspirerende wijze weer in beweging komt op het terrein waarin je bent vastgelopen. We hoeven helemaal geen kunstenaar te zijn om creatief te leven. Als we op problemen stuiten biedt een open mindset al uitkomst, want als alles mogelijk is gaan er opeens weer deuren open. Het gaat erom deze innerlijke bron aan te boren en erop te leren vertrouwen dat zich dan oplossingen aandienen die je van tevoren niet had kunnen bedenken.

 “Je meest authentieke en kwetsbare zelf ontwikkelen is het meest waardevolle dat je kunt doen in een wereld die snakt naar menselijkheid.

Atelier

Ik woon en werk in Zuid-Limburg. Hier ben vaak te vinden in mijn atelier waar ik kan ontwerpen en schilderen. Dit is ook de ruimte waar plaats is voor jou. Het is een plek waar geen verwachtingen heersen en waar in alle vrijheid kan ontstaan wat zich wil laten zien.

Ik besteed graag aandacht aan de hele mens; aan het hoofd, het hart, de ziel en het lichaam, en ook aan de context.  Dit doe ik met grote sensitiviteit en behoefte aan verbinding en verdieping.  

“Als kunstenaar is het mijn rol om uit te spreken hoe ik dit leven écht ervaar; wat ik voel, wat we eigenlijk allemaal diep van binnen voelen. Een reflectie van ons gezamenlijk leven en de pijn die eraan verbonden is.”

Testimonials

“Ik heb het meegemaakt! Dit is niet iets wat zomaar aan je voorbij gaat. De bezegeling van een transformatie middels een doek houdt je doel voor ogen. Waar kwam ik vandaan en waar ben ik! Het verwatert niet. Het kijkt je recht aan. Je hebt geen bevestiging meer nodig. Dat is jouw bevestiging. Dat je goed bent zoals je bent en zoals jij dat voelt en wil. ♥️ Asrin maart 2021”

5/5

“Lieve Ilse, ik ben sprakeloos. Je bent zo’n bijzondere vrouw. De mensen die de weg naar jou vinden gaan een waardevolle reis tegemoet naar hun eigen innerlijk, om ongehinderd de weg te vinden naar hun hoogstpersoonlijke eigen authenticiteit. Liefs van Joke 💕 maart 2021”

5/5