COACHING | Energy is contagious

Energie is aanstekelijk. Zij gaat over van mens op mens en kan zichzelf ontwikkelen en uitgroeien tot een systeem, een collectieve energie. Dit gebeurt met zowel positieve als negatieve energie. Persoonlijk leiderschap heeft hierin een doorslaggevende rol omdat zij de voorwaarden kan scheppen, waarin de negatieve energie wordt bevrijd en positief gericht.

Uiteindelijk zijn het Fear en Love. De energie verschilt. Het kan in vele verschillende vormen tot uiting komen, dat maakt het ook lastig om het te herkennen. Fear kan zich vermommen. Dan hebben we het niet in de gaten. De energie van angst kan je echter infecteren. Dat is anders dan de energie van liefde, die kan je beroeren. Love is net als Fear besmettelijk. Het levert alle twee iets anders op. Het ene verhardt, het andere verzacht.

Persoonlijk leiderschap kenmerkt zich door het vermogen om van moment tot moment te voelen welke energie je tegenkomt; in jouzelf en in de ander… is het Fear of is het Love? Bewustwording zorgt voor de keuze om je te laten leiden door het laatste. Dan kan de negatieve energie oplossen en opgaan in iets positiefs.

Persoonlijk leiderschap kun je ontwikkelen.