COACHING | Diploma Integrale Traumacoaching | Feb 2024 | Alba Academie

Afgelopen maanden leerde ik, op de Alba Academie, om als coach te werken met trauma. Het was een opleiding die mij veel bracht. De mooiste mensen die wij ontmoeten zijn immers mensen die tegenslag kennen, lijden kennen, verlies kennen, strijd kennen, en die hun groei en bloei gevonden hebben in deze diepe duistere bron van het leven.

Hierdoor hebben zij een waardering, gevoeligheid en begrip voor het leven ontwikkeld die hen vult met compassie en vriendelijkheid, en met diep gevoel van liefde. Mooie mensen zijn geen toevalligheid.

Het is niet ons lijden dat ons zorgen zou moeten baren. De kunst is veeleer om te leven terwijl we leven – om ons innerlijke zelf te bevrijden van de spirituele dood die gepaard gaat met een leven achter een façade. Een buitenkant die wordt opgebouwd om te voldoen aan externe verwachtingen van wie en wat we zijn. De weg naar binnen levert een heel ander beeld op.

Coaching kan helpend zijn om onszelf te ontdoen van pijn en spanning.

Het kan wat schuren als je aan jezelf werkt, maar het zal je leven een andere richting geven, in ieder geval zal het je dichter bij jezelf brengen.

Linkedin